واردات

import-from-china

واردات (Import) به این عمل که کالاهایی که در کشور یا کشورهایی ساخته یا فراهم شده و از راه تجاری به یک کشور دیگر وارد گردد، واردات گفته می‌شود. معمولاً چون تهیه پاره‌ای از کالاها برای برخی کشورها امکان‌پذیر نبوده یا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نمی‌باشد، لذا آنان با استفاده از کالاهای وارداتی نیازمندی‌های خود را تأمین می‌کنند. شرایط جوی و وضع آب و هوا از جمله عوامل تعیین‌کننده ضرورت و میزان واردات کالا است. مثلاً چون رشد و نمو گیاهان و میوه‌های گرمسیری یا استوائی برای کشورهای مناطق معتدله یا سردسیر امکان‌پذیر نیست، بنابراین با وارد کردن این‌گونه میوه‌ها، نیازمندی ساکنان این کشورها را تأمین می‌کنند. مسئله تخصص، کارگر و قابلیت زمین نیز از جمله عوامل مؤثر در میزان واردات است. غالب کشورها در برابر واردات، کالاهایی را که در داخل تهیه می‌کنند به کشورهای دیگر نیز صادر می‌نمایند، و سعی می‌کنند تا میان واردات و صادرات حداقل، تعادل مناسبی برقرار باشد و کوشش می‌کنند صادراتشان بر وارداتشان فزونی گیرد. به‌طور کلی اقتصاد سالم و معقول آن است که صادرات بر واردات فزونی داشته باشد.

در تقسیم بندی کالاها از لحاظ اقتصادی، کالاها را می توان به سه دسته زیر تقسیم کرد:

  • کالاهای سرمایه ای: مستقیما برای تولید کالاها بکار می رود.
  • کالاهای واسطه ای: کالاهایی که در فرآیند تولید بکار می رود.
  • کالاهای مصرفی: تامین نیازهای مصرفی خانوارها.

بهترین کالا برای واردات از چین

در کشور ایران، با توجه به شرایط کنونی، کارخانجات در بخش تهیه مواد اولیه با مشکلات زیادی روبرو هستند و در این میان واردات کننده‌گان مواد اولیه در صنایع بیشترین سود را می‌توانند ببرند.

شرایط واردات کالا به ایران

واردات کالا از طریق قانونی ضوابط خاص خود را دارد و افراد یا واحدهایی که اقدام به واردات کالا می‌کنند باید با شرایط و نحوه این کار آشنایی کافی را داشته باشند.

 واردکننده کالا شخصی حقیقی یا حقوقی است که نسبت به ورود کالاهای مورد مصرف در داخل کشور طبق مجوزهای مربوطه اقدام می‌کند و باید ضمن احترام به مقررات و قانون تجارت کشور خود از مقررات و قانون تجارت کشور فروشنده نیز مطلع باشد. ضمن اینکه برای واردات، داشتن کارت بازرگانی و چنانچه واحد تولیدی باشد، داشتن پروانه بهره‌برداری یا پروانه تولید الزامی است.

کالاهای وارداتی از نظر مجوز ورود به سه دسته ذیل تقسیم بندی می‌شوند:

  • کالاهای مجاز: کالاهایی است که ورود آن با رعایت ضوابط نیاز به کسب مجوز ندارد.
  • کالاهای مشروط: کالاهایی است که ورود آن با کسب مجوز امکان پذیر است.
  • کالاهای ممنوع: کالاهایی است که ورود آن به موجب شرع مقدس اسلام به اعتبار خرید و فروش یا مصرف و یا به موجب قانون ممنوع گردد.

کالاهای ممنوعه وارداتی

آگاه بودن از کالاهای ممنوعه وارداتی بسیار مهم است چون در خیلی از موارد افراد بدون اطلاع درست اقدام به واردات کالا می‌کنند و در نهایت ضررات مالی زیادی می‌بینند بنابراین قبل از اینکه اقدام دیگری انجام دهید، اگر از این موضوع اطلاع کافی ندارید، ابتدا این مقاله را به طور کامل مطالعه کنید.

چرا بعضی از کالاها ممنوعیت واردات دارند؟

  • اول از همه اینکه بعضی از کالاهای وارداتی از نظر اخلاقی و شرعی اجازه‌ی ورود به کشورمان را ندارند.
  • مسئله‌ی بعدی این است که بسیاری از کالاها با استانداردهای کیفیت ایران مطابقت ندارند بنابراین ابتدا لازم است بررسی‌هایی انجام شده و سپس اقدام به واردات کرد. برخی از کالاها تا به حال وارد ایران نشده‌اند که بدانیم مطابق استانداردها هستند یا نه! در این موارد باید نمونه محصولاتی را به آزمایشگاه‌های کنترل کیفی فرستاده و بعد از اینکه از استاندارد بودن آن‌ها مطمئن شدیم اقدام به واردات کنیم.
  • یکی دیگر از دلایلی که برخی از کالاهای وارداتی ممنوع هستند این است که مشابه‌های داخلی دارند و لزومی به ورود آن‌ها وجود ندارد. بنابراین اگر به دنبال واردات کالاهایی هستید که مشابه‌های داخلی دارند باید بتوانید وجه تمایز آن با محصولات مشابه داخلی را به طور کامل توضیح داده و ثابت کنید.
  • در نهایت می‌توان گفت نبود ارز کافی باعث شده است بیشتر به کالاهای اساسی و مهم که کشور به آن‌ها احتیاج دارد ارز اختصاص داده شود. پس ممکن است کالایی که می‌خواهید وارد کنید شامل هیچ‌یک از موارد بالا نشود اما از آنجا که ورودش به کشور ضروری نیست ممنوع اعلام شود.

قوانین کالاهای ممنوعه وارداتی

طبق ماده‌ی 3 قانون واردات باید حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدمات ملی در راستای تامین نیازهای کشور داشت تا درجه‌ای که صادرات نیز تقویت پیدا کند. بر اساس این ماده بسیاری از کالاهای وارداتی که مشابه داشتند در لیست کالاهای ممنوعه وارداتی قرار گرفتند.

بر اساس بند 5 قانون، ارجاع کلیه‌ی خدمات فنی مهندسی، نصب، ساخت و تامین کالاهای مورد نیاز فقط به شرکت‌های داخلی مجاز است.

در صورت عدم ارائه این خدمات و کالاهای مورد نیاز توسط شرکت‌های ایرانی بر طبق ماده‌ی 4 قانون واردات، با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجوز واردات از شرکت‌های خارجی داده می‌شود.

 

(دارای امتیاز 4.5 از 5 با 2 رأی...)
‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید